Verighete-Sabrini - Informatii verighete - Perle


Informatii despre verighete

Verighetele reprezinta una din cele mai importante achizitii pe care le veti face in viata. Inainte de a le cumpara faceti-va timp si cititi cateva sfaturi, informatii despre aur, diamante, platina si multe altele.



De stiut

Perle

Perlele incluse in familia pietrelor pretioase desi nu sunt pietre ci materii organice au fost folosite ca podoabe de pe vremea Egiptului Antic sugerand bogatie si putere. Acum ele exprima puritatea si dragostea.

Perlele sunt formatiuni solide ce se formeaza in interiorul unor moluste (scoici sau melci) marine sau de apa dulce printr-un proces biologic. Perlele sunt constituite din straturi suprapuse de sidef secretat de moluste. 

Exista doua categorii generale de perle:

1. PERLE NATURALE

Perlele naturale se formeaza in urma unui proces de geneza ce are loc in mod natural in moluste perlifere in urma lezarii acesteia de catre particule fine dintr-o substanta solida (ex: un fir de nisip) Perlele naturale pot fi perle marine (produse de scoici ce traiesc in apa sarata) si perle de apa dulce (produse de scoici ce traiesc in apa dulce).


Perlele naturale sunt "scoase la suprafata" de scufundatori specializati denumiti generic pescuitori de perle:


  • AKOYA
    Cele mai des folosite perle; ele provin din Japonia si China sunt recunoscute pentru luciul extraordinar si culorile calde (roz, crem, auriu, alb, argintiu etc.)
MAREA (CHINEI) DE SUD
Intalnite in zonele tropicale si subtropicale sunt scumpe datorita raritatii lor, culorile variind de la alb argintiu la galben.
NEGRU TAHITIAN
Cultivate in scoicile negre culorile sunt de la argintiu inchis la rosu si la negru.
MABE
Perle de cultura, ele cresc in cochilia scoicilor si nu in corpul lor, au o forma semisferica fiind des folosite pentru cercei, inele, brose.
KESSHI
Extrem de mici, formandu-se accidental in multe scoici de cultura avand forma neregulata.
BAROC
Cu forme neregulate foarte frumoase si lucioase.
ORIENT
Cultivate in China si Japonia , perle de apa dulce cu forma sferica si suprafata lucioasa sunt de dimensiuni mari chiar si de 12 mm, culoarea variind de la alb pana la violet.



2. PERLE DE CULTURA

Perlele de cultura se formeaza in mediu controlat (bazine special amenajate), de catre scoici perlifere, in urma «insamantarii» manuale a acestora cu un nucleu dintr-o substanta solida (de regula tot o bucata de sidef cu dimensiuni variabile). In functie de tipul de scoica perlifera si acestea se pot deosebi in perle marine si de apa dulce.

Perlele de cultura reprezinta cea mai mare clasa a perlelor existente pe piata mondiala, locurile unde scoicile sunt «crescute» purtand numele generic de crescatorii de perle.




 
Ramaneti la curent cu ultimele noastre promotii!


Copyright 2010 © S.C. Irinik S.R.L. detinatoarea marcii